keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Tästä se lähtee!

Reilu viikko sitten sain idean kasvattaa tänä kesänä hyötykasveja parvekkeella. Pikkuhiljaa heräsi ajatus blogin pitämisestä projektin etenemisestä, ainakin jotta ensi syksynä voi sitten paremmin pohdiskella mikä meni pieleen.

En oikeastaan ole koskaan ollut mikään ultimate viherpaukalo - olen mm. onnistunut tappamaan anopinhampaan. Nyttemmin olen kuitenkin oppinut pitämään kasveistani parempaa huolta.Projektin alussa


Istutin pääsiäisenä tomaatin ja munakoison siemeniä, ja tältä ne näyttävät nyt:

Tomaatin ja munakoison taimet n. viikon ikäisinä.

Suunnitelmissa on laittaa muitakin kasveja kasvamaan vähän myöhemmin, olen ostanut valmiiksi härkäpapuja, avomaakurkkua ja kehäkukkia. Kesäkurpitsakin innostaisi, varsinkin kun kaupunkiviljely.fi -sivustolla on niin hieno kesäkurpitsan viljelyohje.

Sen lisäksi, että parvekeviljelyssä viehättää ajatus saada kasvatettua omaan käyttöön herkullisia kasviksia, haluaisin saada parvekkeeni kesäksi kivemman näköiseksi ja oloiseksi kuin viime vuonna, jolloin parvekkeellani oli yksi orvokki. Joka kuivui ja kuoli heinäkuussa kun olin reissussa (tai mahdollisesti jo aikaisemmin, en ihan varmaksi muista).

Suunnitelmissa on hankkia parvekkeelle kivempia kalusteita ja mahdollisesti kunnostaa siellä tällä hetkellä oleva pöytä nätimmäksi.


Parveke projektin alussa. Valkoiset muovituolit saa kyllä lähteä..


Kaikenlaiset ideat ja neuvot otetaan ilolla vastaan, lähes kaikki mistä tänne kirjoitan on mulle täysin uutta ja ihmeellistä.

3 kommenttia:

 1. Hieno taustakuva :)
  Kannattaa käydä vilkaisemassa yrtinkasvatusohjeita osoitteesta http://www.yrttitarha.fi/
  jos kiinnostaa.

  Onnea yritykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näytti kyllä hyödylliseltä :D Varmaan yrtit voiskin viihtyä tossa mun pikkusessa kasvihuoneessa..

   Poista
 2. Tulin tänne vastavierailulle, tosi kiva ulkoasu sun blogilla! Mielenkiinnolla odotan uusia päivityksiä, kurkitaan puolin ja toisin. :)

  VastaaPoista